Relatietherapie

Tijdens een sessie help ik stellen die problemen hebben in hun relatie. Er wordt aandacht besteed aan het communiceren, begrip voor elkaar, conflicthantering en het doorbreken van patronen.

Er zijn vele vormen van therapie mogelijk, welke vorm het beste bij u past zullen we samen trachten te ontdekken.

Meestal ontwikkelt u in de loop van een relatie bepaalde gewoontes, omgangsvormen en gedachten. Een negatieve benadering kan leiden tot wrevel, ruzies of onverschilligheid. Preventieve therapie helpt om in een vroeg stadium die negatieve patronen te doorbreken en zo erger te voorkomen.

Zijn de relatieproblemen ontstaan uit persoonlijke of psychische problemen (trauma’s uit bijvoorbeeld de kindertijd) dan zullen deze eerst individueel opgelost dienen te worden voordat u samen aan de slag kunt.

Tijdens de therapie bespreken we ook hoe u op elkaar reageert, waarbij ik uw beider gedrag in kaart breng en deze dan naar een positieve invulling en of aanvulling tracht te begeleiden.  

Uw gezinssituatie kan ook een onderdeel zijn van de therapie. Hierbij leg ik de nadruk op het sociale systeem waar u deel van uitmaakt. Denk aan uw gezin, werk en uw vriendenkring. Hier kijk ik samen met u in hoeverre uw omgeving van invloed is op de problematiek en betrek dan eventueel deze mensen bij de therapie.

Mochten de problemen van seksuele aard zijn dan gaan we samen discreet uitzoeken hoe deze zijn ontstaan en proberen wij deze bespreekbaar te maken en een gepaste oplossing te vinden.

Indien uw partner niet direct mee in therapie wil dan is het toch verstandig een individuele afspraak te maken . We kunnen dan bespreken wat uw wensen zijn , wat uw grenzen zijn en welke mogelijkheden u heeft. Ook kan een individueel gesprek helpen om uw relatie en uw gevoelens helder te krijgen

© 2013 by A Lacroix en J de Meester  No animals were harmed in the making of this site.

  • Wix Facebook page
  • Wix Google+ page