Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vinger’ en is een vorm van manuele therapie.


Zij is gebaseerd op de traditionele Chinese Geneeskunde en werd in de twintigste eeuw in Japan verder tot een erkende vorm van gezondheidszorg ontwikkeld.


Essentieel is het concept van ‘Chi’ of ‘Ki’, te vertalen als ‘vitale levensenergie’, die in een netwerk van energetische banen, de ‘meridianen’ door het lichaam stroomt.


Veel mensen voelen zich tegenwoordig gejaagd of zelfs verlamd door een snel leven in een veeleisende omgeving. Door het drukke bestaan verliezen we het contact met onszelf. We voelen ons alsof we in gevecht met ons lichaam leven. Op lange termijn kunnen hierdoor verschijnselen als stress en pijn ontstaan, alsmede een heel scala van fysieke en emotionele blokkades.


Shiatsu bevordert en herstelt - door middel van drukpunten, stretching en manipulatie - de Chi- of energiecirculatie.
Overbelaste gebieden worden gekalmeerd en vrijgemaakt, uitgeputte en verlaten gebieden weer gestimuleerd. Door aanraking kan het lichaam terug op zoek naar zijn natuurlijke balans.Shiatsu werkt ontspannend en helend,  kan verlichting bieden bij acute en chronische klachten en is onder meer effectief bij:


RSI, nek-, rug- en schouderklachten
stress gerelateerde klachten
spijsverterings- en ademhalingsproblemen
ondersteuning tijdens en na de zwangerschapShiatsu-behandelingen kunnen tevens behulpzaam zijn bij processen van verwerking en verandering. De directe fysieke benadering brengt de ontvanger op een diep niveau met zijn lichaam en zijn eigen functioneren.


Ook Chi Kung een vorm van Chinese gezondheidsoefeningen kan deel uitmaken van de behandelingen.
Het niveau van ontspanning tijdens en na een behandeling kan diep en ongewoon zijn, het vermijden van teveel drukte na de sessie is aan te bevelen.

© 2013 by A Lacroix en J de Meester  No animals were harmed in the making of this site.

  • Wix Facebook page
  • Wix Google+ page